Nieuwsberichten

Hieronder vindt u een verzameling van de laatste nieuwsberichten uit- en over Bowling Vereniging Veldhoven, evenementen, bijzondere gebeurtenissen en/of andere nieuwswaardige feiten.
 

Dinsdag 11 September 2018

Wilco Maas schiet uit startblokken!

We zitten pas in de tweede week van onze huisleages maar Wilco Maas heeft heeft het eerste bijzonder sportresultaat van dit seizoen al te pakken. In de tweede game van de huisleage avond sloeg Wilco toe met een pracht game van 299 pins. 8 mooie strikes op rij en dan begint het in de bowling toch wel wat stiller te worden. In de 9e frame was er een mooi messenger waardoor ook het 9e frame gevuld werd met een strike. Nog drie strikes had Wilco nodig om een perfect game te gooien. De eerste bal was vol in de pocket en daardoor was Wilco nog maar één strike verwijderd van het baanrecord op baan 4 die tot dat moment op 289 pins stond. Ook de 11e strike viel en daardoor was Wilco al verzekerd van het baanrecord. Nog een strike voor die 300 game. Het begon aardig druk te worden achter baan 3 & 4 en de spanning was in de bowling te voelen. De 12 bal ging recht op de pocket af. Helaas was pin 4 spelbreker en moest Wilco genoegen nemen met een schitterende game van 299 pins.

Wilco van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat & het baanrecord!

 

Woensdag 15 November 2017

Weer slaat Wilco Maas toe op baan 9 en 10.

Na slechts vier weken sloeg Wilco Maas weer toe met een "Bijzonder Sportresultaat". Dat deed hij weer op de banen 9 en 10. De eerste game begon meteen lekker en bracht hij de score naar 259 pins. In de tweede game leek het iets minder te gaan, maar al snel boog hij het scoreniveau om en vielen de strikes weer als rijpe appels van de boom. Met een score van 245 pins tot gevolg. De derde en laatste game van de avond leek van een leie dak te gaan de ene na de andere strike wist hij te scoren. Men begon al aan een "Perfecte game " te denken, maar helaas de strikemachine haperde één keer. Dat was na negen strikes op een rij. De eerste bal in frame tien gooide maar acht pins om. Gelukkig maakte Wilco er een spare van en in de nabeurt wist hij nog een strike te produceren. Hiermee kwam hij uit op een score van 278 pins. Jammer geen 300 game, maar wel een "Bijzonder Sportresultaat", want de drie games bij elkaar opgeteld leverde een serie op van 782 pins. Wilco proficiat.

 
Woensdag 18 Oktober 2017

Wilco Maas weer lekker op dreef!!!

In de huisleague van woensdag 18 oktober begon Wilco met een voor hem niet zo'n ongewone game van 229 pins. Dat zijn we inmiddels wel gewend van hem. Maar in de twede game rijgde hij de ene na de andere strike aan elkaar. Helaas weigerde halverwege de game pin 8 een keer om ook om te vallen. Hierna werden de strikes weer aan elkaar geregen. Ook in de tweede nabeurt weigerde er één pin om te vallen en dat resulteerde in een score van 278 pins. Nu hij toch lekker bezig was werd de derde game nagenoeg een kopie van zijn tweede game. De score was precies hetzelfde namelijk weer 278 pins. Bij elkaar opgeteld betekend dat weer een "Bijzonder Sportresultaat" voor hem met een serie van 785 pins.

Wilco proficiat met dit mooie resultaat in het nog jonge seizoen 2017 - 2018.

 

Dinsdag 12 September 2017

Bijzonder Sportresultaat voor Wilco Maas met Game van 298.

Het seizoen is nog maar net begonnen en we kunnen al een bijzonder sportresultaat melden. Het was Wilco Maas die in zijn tweede game van de avond op weg was naar een Perfecte Game, maar in de tiende frame moesten nog enkele strikes gegooid worden. Zijn eerste worp in de tiende frame leverde een mooie strike op. Ook de worp van zijn eerste nabeurt werd een strike. Na elf strikes op een rij moest er nog maar één volgen voor een score van 300, maar helaas liet hij in deze laatste worp van de tweede game twee pins staan. Wat toch een mooie game van 298 pins opleverde. Wilco proficiat met dit bijzonder sportresultaat.

Wij feliciteren Wilco van harte met deze prachtige game & hopen dat er dit seizoen nog vele mooie resultaten behaald mogen worden.

 

Woensdag 9 November 2016

Bijzonder Sportresultaat voor het team van de Brabantse Postzegel & Muntenveiling.

Voordat de trio huisleague van dinsdagavond 8 november 2016 begon. Reikte onze voorzitter Martin de Louw aan Bo Strijbos de oorkonde met het bijbehorende bosje bloemen aan hem uit. Dit was voor zijn Bijzondere Sportresultaat van dinsdag 4 oktober 2016, waar hij 785 pins wist te scoren.
Maar dat we vanavond alweer in de pen moesten klimmen hadden we niet verwacht. Het team waarin Bo speelt ging zeer voortvarend van start. De drie heren deden niet voor elkaar onder en er kwamen dan ook drie mooie scores op het scorebord. Bo Strijbos scoorde 247 pins, René Isbouts scoorde 237 pins en Jan Kokx scoorde 236 pins. Totaal een teamgame van 720 pins. In de tweede game van de avond ging het drietal vrolijk verder en weer kwamen er drie 200 games op de teller te staan. Nu waren de scores als volgt Bo scoorde 207 pins, René Scoorde 254 pins en Jan scoorde 213 pins. Hiermee kwamen ze op een totaal van 674 pins voor deze game. In de derde game ging het niveau nog een tandje hoger en Bo en René gingen tot in de nabeurt gelijk op. Ook de directe tegenstander van Bo bleef tot in de nabeurt bij. Er kwamen dan ook fantastische scores op het scorebord. De tegenstander (Ramon Hoeks) van Bo scoorde 253 pins, maar Bo wist toch zijn punt te halen door er een score van 259 pins tegenover te stellen. Ook René bleef niet achter en scoorde 257 pins. In het kielzog van Bo en René wist Jan 223 pins te scoren. Hun derde game sloten ze af met een totaal van 739 pins. Alle games gingen waren boven de 200 pins. Toen we uiteindelijk alle games bij elkaar telden kwamen we uit op 2133 pins en dat was weer voldoende voor een “Bijzonder Sportresultaat”.

Heren proficiat!

 

Woensdag 5 Oktober 2016

Bijzonder Sportresultaat voor Bo Strijbos

Gisteravond scoorde Bo Strijbos een mooie serie op de banen 9 en 10 in de Flying Bowling Veldhoven. Dat Bo regelmatig een game boven de 200 pins en series van 600 of meer pins weet te scoren weten we al lang, want dat is vrij normaal voor hem. Toch begon Bo deze avond vrij ontspannen aan zijn eerste game en kwam met een game van 260 pins uit de startblokken. In de tweede game van de avond zag men een vrijwel identiek scoreverloop. met als resultaat een score van 256 pins. De derde en laatste game van deze speelavond verliep zoals de twee voorgaande games. Toch moest er op het laatst nog een strike geproduceerd worden. Zijn laatste bowlingbal van de avond rolde naar de pins en jawel hoor er kwam weer een strike bij op het scorebord. Dat betekende een score van 269 pins, een totaal van 785 pins en Bo was weer een "Bijzonder Sportresultaat" rijker.

Bo proficiat!

 

Donderdag 28 April 2016

Weer “Bijzonder Sportresultaat” voor Wilco Maas!

Deze keer is het slechts vijf maanden geleden dat we een “Bijzonder Sportresultaat” konden melden. Ook nu weer is het Wilco Maas die dit kunststukje flikte. Afgelopen dinsdagavond 26 april 2016 was het weer eens zover. Al regelmatig had hij er dit seizoen dicht bij gezeten, maar wist de grens van 780 pins niet te bereiken.
Maar deze dinsdag in de trio league scratch ging Wilco goed van start en scoorde een mooie game van 259 pins. Na deze eerste game was hij schijnbaar goed op gang gekomen en bleef in de tweede game van de avond zijn strikes aan elkaar rijgen. Met een score van 258 pins sloot hij deze game af. Inmiddels had hij de smaak te pakken en was hij goed op dreef. De derde en laatste game van de avond was begonnen en Wilco scoorde de ene na de andere strike. Inmiddels had hij al negen strikes op een rij gescoord toen het tiende frame aan brak. Nog drie strikes scheiden hem van een “Perfecte game”. De bowlingbal rolde over baan 9 richting de pins en helaas gingen er slechts zes pins om. De pins die waren blijven staan wist hij af te maken en liet hij nog volgen door een strike. Dat resulteerde in een game van 276 pins. Gelukkig was het toch een mooie score over de drie games van de avond, want hij kwam uit op een totaal van 793 pins. Dat betekende weer alweer het zoveelste “Bijzondere Sportresultaat” voor Wilco.

Proficiat!
 

Donderdag 19 November 2015

Wilco Maas haalt weer eens uit!

Het was al weer even geleden, maar op woensdagavond 18 november 2015 was het weer eens zover. In de woensdag 4-mans huisleague van Bowling Vereniging Veldhoven was Wilco Maas goed op gang gekomen in de eerste game van de avond. Met een score van 235 pins begon hij deze avond. Dat is voor hem al geen uitzonderlijke game meer. Maar er kwamen nog twee games. Inmiddels had hij de smaak te pakken en dat resulteerde in een score van 257 pins in game twee. De derde en laatste game van de avond was begonnen en Wilco scoorde de ene na de andere strike. Het werd al wat stiller in de Flying Bowling en het tiende frame brak aan. De bowlingbal rolde over baan 6 richting de pins en weer was het raak. Strike nummer 10 kwam op het scherm te staan. Nog twee strikes scheiden hem van een “Perfecte game”. In de eerste worp van de nabeurt werkte pin 4 niet mee en gingen er “slechts” negen pins om. Wilco sloot af met een spare en wist 289 pins op de teller te zetten.
Jammer geen 300 game, maar toch een mooie score. Een daverend applaus was zijn deel. Nadat we zijn score hadden opgeteld bleek dat hij toch een “Bijzonder Sportresultaat” had behaald met een totaalscore van 781 pins.

Proficiat Wilco!

 

Zondag 8 Maart 2015

“Cash voor je club in ’t City”. Deel twee.

Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden of we geselecteerd zijn voor de actie “Cash voor je club in ’t City”. Helaas heeft de commissie niet voor ons gekozen en zijn tien andere verenigingen de gelukkige geworden. Welke dat zijn weten we niet.

 

Maandag 2 Maart 2015

“Cash voor je club in ’t City”.

Het City Centrum gaat op 18 april 2015 starten met een ludieke actie “Cash voor je club in ’t City”. Met deze actie kunnen tien verenigingen in Veldhoven hun clubkas flink aanvullen. Afgelopen donderdag hebben we in een meeting hierover informatie verkregen. Nu moeten we als vereniging nog een motivatie opsturen en aan de hand van deze motivaties kiest men tien verenigingen. Eind deze week worden de tien verenigingen die hieraan mogen deelnemen bekent gemaakt. We hopen natuurlijk dat Bowling Vereniging Veldhoven één van de gelukkigen is die deel mogen nemen. Volgend weekend weten we meer en geven we jullie meer informatie over deze actie.

 

Woensdag 19 November 2014

Gisteravond regende het Bijzondere Sportresultaten tijdens de Trio huisleague!

Bij aanvang van de eerste game begon Bo Strijbos aan een imponerende serie strikes. Liefst elf strikes op een rij had staan en een “Perfecte Game”was in de maak, maar bij de laatste worp bleef helaas pin 10 staan. Dit had een score van 299 pins tot gevolg en dat leverde hem een applaus en een “Bijzonder Sportresultaat” op. In de tweede game kwamen zijn teammaten ook op stoom en ze hielden elkaar goed in evenwicht met scores van 236 voor Bo, 248 voor Jan Kokx en 247 voor René Isbouts. Totaal 731 pins dus net geen “Bijzonder Sportresultaat”, want die grens ligt voor een teamgame op 750 pins. De derde en laatste game van de avond brak aan en weer kwamen de strikes op het scorebord alsof het ze geen moeite koste. Het was René die dit het langste vol kon houden, maar na zeven strikes kwam er een spare op de teller staan. Weg “Perfecte Game”, maar de heren gingen door. Bo Strijbos wist 258 pins bijeen te scoren. Dat was voor Bo het tweede “Bijzonder Sportresultaat” van de avond, want zijn totaal kwam uit op 793 pins. Jan Kokx bleef in deze game op 222 pins steken. René Isbouts sleepte “Bijzonder Sportresultaat” nummer drie van de avond, want met zijn score van 278 pins kwam het gametotaal uit op 758 pins. Hierna werden de resultaten bij elkaar opgeteld en dat bleek nog een vierde “Bijzonder Sportresultaat” op te leveren, want Bo Stijbos had 793 pins weten te scoren, Jan Kokx had in zijn drie games een score van 647 pins bijeen gebracht en René Isbouts kwam op een totaal van 730 pins over zijn drie games. Bij elkaar betekende dat een teamtotaal over drie games van 2170 pins. Heren proficiat deze avond zal jullie nog lang heugen met vier “Bijzondere Sportresultaten” op een avond.

Martin de Louw

 

Woensdag 24 September 2014

Dubbelklapper voor Wilco Maas!

Na drie weken in het nieuwe seizoen kunnen we al weer een Bijzonder Sportresultaat uit Veldhoven melden!

Na drie weken te zijn gevorderd in het nieuwe seizoen is het al weer raak in Veldhoven, want gisteravond 23 september 2014 was het Wilco Maas die de avond opende met een “Perfecte Game”. De ene strike was nog mooier dan de andere en binnen het half uur stond er 300 op de teller. Wilco proficiat. Dit deed hij op baan 5 en 6 op de dinsdagavond vroege league. In deze league speelt men scratch met trio’s. Maar Wilco was nog niet klaar en ging in de tweede game vrolijk verder met het gooien van enkele strikes. Halverwege de tweede game haperde zijn gamemotor opeens en scoorde hij een 9 waar hij een spare van wist te maken. De strikes en spares wisselde elkaar af en dat resulteerde dat de tweede game eindigde met een score van 245 pins. Ook in de derde game van de avond had Wilco de smaak te pakken en ging rustig verder. Weer begon hij met enkele strikes en ook nu werd dit afgewisseld met een spare. Een tweede perfecte game zat er deze avond niet in, maar Wilco bleef goed scoren en kwam op 256 pins uit. Dat betekende ook dat hij nog een Bijzonder Sportresultaat had behaald met een totaalscore over drie games van 801 pins.

Wilco nogmaals proficiat.

 

Dinsdag 3 Juni 2014

Oudste lid overleden.

Afgelopen zaterdag 31 mei is ons oudste lid An Snoek vredig ingeslapen. Ze was op 25 augustus 1925 geboren en heeft dus een leeftijd van 88 jaar bereikt. We wensen haar familieleden veel sterkte voor de komende tijd.

Namens alle leden en bestuur van de B.V.Veldhoven.

 

Woensdag 23 April 2014

Sportmarkt 2014

Afgelopen weekend hebben we als Bowling Vereniging Veldhoven op de Sportmarkt van de Gemeente Veldhoven gestaan. We hadden veel bekijks met de door Peer Bressers gemaakte bowlingbaan. Velen hebben een balletje gegooid en op sommige momenten was het erg druk. Ook enkele van onze jeugdleden hebben mee geholpen om er een geslaagde dag van te maken. Nu nog maar hopen dat het nieuwe leden oplevert.

 

Zaterdag 1 Februari 2014

René Isbouts slaat opnieuw toe!

Vandaag tijdens de eerste dag van de Plaatselijke Kampioenschappen sloeg René Isbouts opnieuw toe. Meteen in de eerste serie van de singles was het raak. René begon op baan 1 al met een 200 game. Deze liet hij volgen door nog drie 200 games op de banen 2, 3 en 4. Zijn serie zag er als volgt uit: 226 - 259 - 277 - 257 - 194 - 190 is 1403 pins. Als we de tweede, derde en vierde game op tellen dan komen we uit op 793 pins en dat is een Bijzonder Sportresultaat.

René proficiat met je tweede Bijzondere Sportresultaat in één week.

 

Woensdag 29 Januari 2014

René Isbouts op herhaling!

Op 3 december 2013 had René Isbouts al een Bijzonder Sportresultaat weten te scoren met 784 pins. Schijnbaar heeft hij nog steeds de smaak te pakken, want gisteravond 28 januari 2014 ging hij op herhaling. In zijn eerste game van de avond had hij zijn lijntje al snel gevonden en scoorde de ene na de andere strike. Met als resultaat een game van 258 pins. Het bleef maar goed gaan in de tweede game en er stonden al negen strikes genoteerd toen het in de tiende frame fout ging. Helaas gingen er maar acht pins om, maar de tiende frame werd een spare en in de nabeurt was het weer raak STRIKE. Hiermee kwam René uit op een score van 278 pins. De derde en laatste game van deze dinsdag league vroeg was gestart en René ging vrolijk verder het hing in de lucht dat er weer een Bijzonder Sportresultaat aan zat te komen. De strikes bleven maar gescoord worden, maar halverwege stokte het even en moest hij zich herpakken om de 780 grens te doorbreken. Gelukkig volgden er weer enkele strikes en moest hij in de tiende frame minimaal een spare gooien. Ook dit lukte en met zijn nabeurt kwam hij uit op een score van 247 pins. Dit betekende dat zijn missie weer was geslaagd, want er stond een prachtige 783 pins als serie op de teller.

René proficiat met jouw Bijzonder Sportresultaat.

 

Woensdag 22 Januari 2014

John van Stekelenborg goed van start in 2014!

Na de feestdagen is het even stil geweest in Veldhoven. Maar vanavond ging de teller weer boven de 780 grens in de Flying Bowling. Het gebeurde in de dinsdag (laat) handicap league. Met het ingooien ging het niet zo best en John van Stekelenborg had er niet zo veel vertrouwen in dat het vanavond wat zou worden. Eigenlijk had hij stil moeten zitten, want in hun team rouleren ze. Eigenlijk zou zijn vader Dirk, inmiddels 86 jaar, moeten bowlen. Maar Dirk voelde zich niet zo lekker en had zijn zoon gebeld dat hij voor hem moest invallen. In de eerste game liep plots alles van een leien dakje en scoorde John de ene na de andere strike. Inmiddels had hij er al negen op een rij gescoord, maar helaas in de tiende beurt bleef er één pin staan. Een Perfecte game zat er niet meer in, maar gelukkig werd het een spare en in de nabeurt scoorde John nog een strike. Met als resultaat een score van 279 pins. In zijn tweede game van de avond ging John nog even door met strikes scoren. Helaas hield hij dat niet tot het einde van de game vol en kwam zijn score uit op 244 pins. Ook zijn derde en laatste game ging erg voortvarend en John kon doen en laten wat hij wilde alles viel vanavond. Geen enkele misser had hij gehad tot de laatste bal van de avond gegooid moest worden. Helaas die ging er langs, maar menigeen tekent voor de score die hij bereikte met 264 pins. Een applaus ging door de Flying Bowling, want weer was het een speler van Bowling Vereniging Veldhoven gelukt om met een score van 787 pins een Bijzonder Sportresultaat neer te zetten. Nog nooit had hij een serie van 700 pins of meer weten te scoren. Maar vandaag 21 januari 2014 scoorde hij meteen maar een Bijzonder Sportresultaat.

Proficiat John.

 

Dinsdag 19 November 2013

Weer een Bijzonder Sportresultaat in Veldhoven!

Na anderhalve maand was het weer raak in Veldhoven, want gisteravond 12 november 2013 wist Wilco Maas een mooie serie te scoren. Dit deed hij op baan 5 en 6 op de dinsdagavond late league. Men speelt in deze league met trio’s op handicap basis. Bij aanvang van deze leagueavond was Wilco vrij rustig gestart met een game van 227 pins. De tweede game startte hij met een 9 en hiervan maakte hij een spare. Zijn tweede frame was een strike en nu had hij zijn lijntje gevonden, want er volgden nog negen strikes. Maximaal kon hij nog een game van 290 pins scoren, maar dan moest zijn laatste worp ook nog een strike zijn. Hij liep aan gooide zijn bal over de baan en zag dat deze iets anders in kwam dan de vorige. Dit had tot gevolg dat er “slechts” acht pins omvielen. De tweede game eindigde dus met een resultaat van 288 pins. Maar Wilco had de smaak te pakken en ging in de derde en laatste game van de avond rustig verder. Nu begon hij met enkele strikes en halverwege de game werd er een spare genoteerd. Een perfecte game zat er deze avond niet in, maar Wilco bleef goed scoren en kwam op 279 pins uit. Dat betekende ook dat hij weer eens een Bijzonder Sportresultaat had neergezet met een totaalscore van 794 pins.

Wilco proficiat.

 

Vrijdag 4 Oktober 2013

Nieuwe schoenveters leiden tot Bijzonder Sportresultaat!

Op dinsdag 24 september was het in de vroege league Wilco Maas die baan 9 en 10 al had voorverwarmd. Het score van mooie games ging hem goed af en dat resulteerde in een mooie serie van 755 pins.

Intussen was Paul van Oirschot binnen gekomen en had bewonderend naar Wilco's laatste game staan kijken. Het toeval was dat ook Paul zijn games in de Late dinsdag league op baan 9 en 10 moest spelen. Hij ging meteen voortvarend van start met een game van 249 pins. Nu hij goed was ingegooid zette hij er nog een tandje bij en zijn tweede game kwam op 278 pins uit. Ook in de derde game zag het er allemaal gemakkelijk uit, maar hij moest wel zijn uiterste best doen om weer een mooie score neer te zetten. De rekenmeesters waren al begonnen en wisten dat hij minimaal een game van 253 pins nodig had. Uiteindelijk wist Paul de klus goed af te sluiten, want met een game van 259 pins kwam hij uit op een totaal van 786 pins. Dit betekende dat hij na bijna twee jaar tussentijd weer een Bijzonder Sportresultaat wist neer te zetten. Proficiat. Paul droeg deze fraaie prestatie op aan zijn zoontje, want zijn hoogste serie score was 'nog maar 622 pins' in het nieuwe seizoen. En vanavond speelde Paul voor het eerst met fraaie nieuwe schoenveters in zijn bowlingschoenen die hij van zijn zoontje had gekregen. Pap had hij gezegd dan gaat het de volgende keer beslist beter. Met dit fraaie sportresultaat tot gevolg.

Martin de Louw

 

Woensdag 12 December 2012

Wilco Maas scoort voor de vierde keer een Perfect Game.

Voor de vierde keer in zijn loopbaan wist Wilco Maas een Perfect Game te scoren. Gisteravond begon hij om 20.00 uur in de huisleague en scoorde de ene na de andere strike. In de tiende beurt had hij het geluk aan zijn zijde en viel de tiende bowlingpin alsnog om. Hierna wist hij de game verder uit te striken en stond er weer een 300 game op de schermen. In de tweede game ging hij gewoon door met zijn strikes, maar na 18 strikes op een rij stokte de machine even. Het werd een spare, maar ook deze game mocht er zijn met een score van 267 pins. In zijn derde en laatste game had hij de pech dat zijn bowlingbal kapot ging. Er sprong namelijk een stukje van zijn bowlingbal bij een vingergat. Toch probeerde hij het nog even met deze bal, maar pakte even later toch maar een andere bowlingbal. Helaas was zijn derde game met 204 pins net niet genoeg om nog een bijzonder sportresultaat te behalen. Hij kwam 9 pins te kort voor een score van 780 pins. Nu bleef de teller op 771 pins steken. Jammer, maar hij was al dik tevreden met zijn Perfecte game.

Wilco Proficiat.

 

Maandag 19 November 2012

Chelsea van de Laar Nederlands Kampioene!

Afgelopen zondag is Chelsea van de Laar Nederlands Kampioene geworden bij de meisjes Junioren. Ze was met afstand de beste en won met een verschil van 80 pins op de nummer twee. Ze wist een gemiddelde van 180,38 te scoren.

Chelsea Poficiat.

Ook speelden bij de junioren jongens drie Veldhovenaren mee. Helaas kwamen ze niet op het ereschavot, maar eindigden achtereenvolgens op de volgende plaatsen.

 • 24ste Guido van der Sangen met een gemiddelde van 152,75.
 • 22ste Ramon Hoeks met een gemiddelde van 159,88
 • 16de Timothy van Engelen met een gemiddelde van 168,88

Bij de meisjes aspiranten was het Elvira Hoeks die de kleuren van Veldhoven verdedigde, maar zij is helaas uitgevallen.

 

Zondag 15 Januari 2012

298 Game voor Paul van Oirschot!

Vandaag is de NHTL in Veldhoven goed begonnen, want Paul van Oirschot van het team Kit D-Zine begon met een game van 298 pins. Paul is nog maar nauwelijks hersteld van twee hernia operaties en heeft het bowlen afgelopen week weer hervat. Na 11 strikes kwam de twaalfde worp iets minder in en dat resulteerde dat er slechts 8 pins om gingen. Het leverde hem een daverend applaus op en een score van 298 pins. In het totaal wist hij over 6 games 1403 pins te scoren.

 

Woensdag 11 Januari 2012

NBF Bowling Cup

De NBF wordt dit jaar 50 en dat wil de NBF vieren met alle aangesloten bowling verenigingen. Het eerste evenement is de NBF Bowling Cup. Dit is een beker kompetitie en wordt op scratch basis gespeeld. Daarom heeft het bestuur de beste bowlers van onze vereniging geselecteerd. Op woensdag 18 januari om 19.00 uur is het dan zo ver. We spelen de 1ste ronde van deze NBF Bowling Cup tegen Eindhoven. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar de volgende ronde.

We spelen een thuiswedstrijd in de Flying Bowling Veldhoven.

Het team ziet er als volgt uit:

 1. Wilco Maas
 2. René Isbouts
 3. Harry Visser
 4. Johan van Dommelen
 5. Wim Weenink
 6. Pieter Kalter
 7. Jan Kokx

We spelen met vier spelers per game. Er worden drie games gespeeld volgens het Amerikaans systeem.

Het bestuur wenst ons team natuurlijk heel veel succes.

 

Vrijdag 30 December 2011

Eindejaar toernooi voor Pieter Kalter.

Het laatste toernooi van het jaar is het Eindejaars Toernooi. Dit toernooi werd woensdag 28 december gehouden. Helaas viel de inschrijving van dit toernooi erg tegen. Slechts 52 deelnemers hadden ingeschreven. Het toernooi gaat over drie games. De eerste game is een 9-tap en dat betekent dat als men negen pins scoort ook een strike mag noteren. De tweede game is een Jackpot game. Men moet dan in het derde frame en/of in het zevende frame een strike scoren. Als dat lukte dan kreeg men voor dat frame 10 punten extra. Men kon dus in deze game totaal 20 punten extra verdienen en deze game werd ook met handicap gespeeld. In deze twee games kan men een fles wijn verdienen door in die games de hoogste score te behalen. De derde en laatste game is een gewone game met handicap. Als men de hoogste game van het toernooi heeft krijgt men een mooie fles champagne.

De prijs voor de hoogste game inclusief handicap ging deze keer naar Pieter Kalter met een game van 249 pins. Hij kaapte de champagne van Marian Graumans af die tot dan toe aan de leiding ging met 229 pins. In het klassement waren ook dit jaar de onderlinge verschillen weer zeer klein. Hoge scores werden weer genoteerd. Dit jaar wisten negentien deelnemers 600 of meer pins te scoren. Ondanks de mooie scores boven de 600 pins moest men toch bij de beste tien scores zitten om in de prijzen te vallen. De organisatie had weer een mooi prijzenpakket weten te regelen met onze vaste leverancier. Om bij de beste tien te horen, zodat men dus in de prijzen zou vallen, moest men minimaal een score van 647 pins hebben.

Dit keer hadden we drie series. Drie jeugdspelers hadden ingeschreven. De beste van de jeugd was Timothy van Engelen met een score van 666 pins, waarmee hij op een 8ste plaats eindigde. In de eerste serie werden al mooie scores neergezet en Chelsea van de Laar nam de leiding met 688 pins. Met op de tweede plaats Jack de Proost met 659 pins. De tweede serie ging van start en hier waren het Jan Kokx en Marian Graumans die een aanval deden op de koploper. Dit lukte beide deelnemers en Jan wist 712 pins te scoren. Ook Marian kwam met 701 pins met een mooie score op de proppen. Hierdoor zakte Chelsea naar de derde plaats in het tussenklassement. In de derde serie deed men ook weer verwoede pogingen om de nieuwe koploper van zijn voetstuk te stoten. Het was Pieter Kalter die met 30 pins Jan voorbij wist te streven. Na een “perfecte game” (300) in de 9-tap game stelde ook Peter van de Bogert zijn kandidatuur voor de titel. Helaas bleef hij dit niveau niet volhouden in de twee games die nog volgde. Hoewel hij dicht in de buurt kwam van de 700 grens bleef hij steken op 697 pins. Hiermee zou hij op de vierde plaats belanden.

De einduitslag was als volgt:

 1. 742 pins : Pieter Kalter
 2. 712 pins : Jan Kokx
 3. 701 pins : Marian Graumans
 4. 697 pins : Peter van de Bogert
 5. 692 pins : Emiele Coorens
 6. 688 pins : Chelsea van de Laar
 7. 670 pins : Nel van Sambeeck
 8. 666 pins : Timothy van Engelen
 9. 659 pins : Jack de Proost
 10. 647 pins : Ron van Engelen

Deze tien deelnemers gingen allemaal met een mooi kerstpakket naar huis. Slechts twee deelnemers die het vorige jaar nog met een kerstpakket huiswaarts keerden hadden voor dit toernooi ingeschreven. De top tien zag er dus totaal anders uit dan het vorige jaar. Hierna wenste het bestuur alle leden een fijne jaarwisseling en een fantastisch goed, sportief en vooral een gezond 2012 toe.

 

Dinsdag 13 December 2011

Stedenontmoeting 2011 Regio Brabant.

De N.B.F.-Stedenontmoeting Noord Brabant werd op zondag 11 december in Bowling Dolfijn te Tilburg gehouden. Evenals in 2010 deden er slechts zeven verenigingen mee van de overgebleven vijftien Brabantse verenigingen. Na de eerste game hadden we een score van 1818 pins op de teller staan. Ondanks deze goede score kwamen we op de zevende en laatste plaats terecht. Het teamgemiddelde van de dames kwam uit op 180 pins met een game van 900 pins. Terwijl de heren slechts 18 pins meer wisten te scoren. Zij begonnen met een teamgemiddelde van 183,6 pins. Een teamscore van 1818 pins en dus 181,8 pins gemiddeld.

Na deze eerste game had Breda de eerste plaats ingenomen en werden ze op de voet gevolgd door de titelverdediger Eindhoven. De rest van het deelnemersveld had al een achterstand van minimaal 100 pins. Alle deze verenigingen lagen dicht bij elkaar met hun scores en er kon dus nog van alles gebeuren. In de tweede game wisten we dit hoge niveau goed vast te houden en deden de heren er nog een klein schepje bovenop. Dit betekende een teamscore van 1906 pins in de tweede game. Het leverde een vijfde plaats op in het tussenklassement. Er waren nog mogelijkheden om hoger op de ladder te komen, want Mill en Tilburg stonden niet zo ver meer voor op ons. In de tweede game wist Eindhoven orde op zaken te stellen en namen de kop over van Breda. Tilburg had zich naar een derde plaats weten op te werken. In de derde ronde hadden we met een lichte terugval te maken en kwam dezelfde score als in de eerste game op de teller 1818 pins. Hierdoor zakten we naar de zevende plaats terug. Terwijl er links en rechts van ons zeer hoge scores werden genoteerd. Vooral Eindhoven ging erg goed en stelde zijn kandidatuur voor de titel. De derde game zou geen verandering teweeg brengen en bleven dezelfde verenigingen de kop van het klassement aanvoeren. In de laatste en vierde game haalden onze heren nog alles uit de kast om de rode lantaarn aan een andere vereniging over te dragen. Met een mooie score van 1062 pins sloten ze de stedenontmoeting af. Terwijl de dames knokte om de score ook op te voeren lukte dat helaas niet helemaal en bleven ze op 854 pins steken. Deze laatste game sloten we af met 1916 pins. Hierdoor wisten we weer een plaatsje te stijgen en kwamen we op de zesde plaats uit met een totaal van 7447 pins. Met teamscores van 900 - 907 – 873 en 854 pins kwamen de dames uit op een totaal van 3534 pins. Hierdoor kwam het teamgemiddelde bij de dames uit op 176,7 pins. De teamscores van de heren zagen er als volgt uit 918 – 988 – 945 en 1062 pins. Dat betekende een team-gemiddelde 195,65 pins. Als men de resultaten van de dames en de heren bij elkaar telt komt men op een teamgemiddelde van 186,18 pins. De strijd om op het ereschavot te komen ging weer tussen Breda, Eindhoven en Tilburg. Toch was de strijd om de derde plaats ook spannend, want Mill deed nog driftig mee maar liet het in de laatste game afweten. Het thuis spelende team Tilburg probeerde nog van alles om hoger op het ereschavot te belanden. Ze zouden ten koste van Breda nog één plaatsje stijgen, maar Eindhoven was voor hen niet meer te achterhalen. De nieuwe Kampioen van Brabant was bekend en weer ging de titel naar Eindhoven.

Dit resulteerde uiteindelijk in de volgende einduitslag:

 1. 8247 pins : Eindhoven
 2. 8106 pins : Tilburg
 3. 7954 pins : Breda
 4. 7807 pins : Mill
 5. 7700 pins : Oosterhout
 6. 7420 pins : Veldhoven
 7. 7153 pins : Den Bosch

Dit betekent dat we het volgende jaar zeer waarschijnlijk naar Eindhoven moeten afreizen voor de stedenontmoeting 2012.