Zottentoernooi 2017

Op Woensdag 1 maart hebben we in de Flying bowling ons inmiddels traditionele Zottentoernooi gehouden.

Al onze deelnemers verschenen in carnaval kleding op de bowling. En ook dit jaar hebben ze er weer een uitdaging van gemaakt om zo mooi mogelijk verkleed te komen. We hebben van alles voorbij zien komen. Van een wortel tot een compleet Minecraft pak! Ook de ouders waren weer fanatiek van de partij.

 

Het format bestaad uit 4 games. 

  • 9-tap game
  • moonlight game
  • zo laag mogelijk gooien
  • en de zotten game

De eerste game was de 9-tap variant. Dit was een warmloop rondje. Als je een 9 gooide kreeg je al een strike. Dit deden we natuurlijk vooral voor de ouders aangezien onze jeugdleden al super getraind zijn toch? Nou dat kan dan toch vies tegenvallen als pa meer weet te gooien. Maar goed het begin is gemaakt zullen we maar zeggen.

 

De tweede game hebben we het niveau opgekrikt en hebben we de 9-tap eraf gehaald. Om een extra moeilijkheidsgraad te creëren hebben we in het donker met moonlight verlichting gebowld. Dit is voor sommige spelers altijd een uitdaging. Toch waren er een aantal spelers die hun 9-tap game overtroffen in het donker. Zo gooide Joris in de 9-tap game 162 en deed hij er bij deze game nog eens 10 pins bovenop waardoor hij op 172 pins uitkwam. Ook bij de ouders was er een strijd gaande. Zo gooide Erik Kroom (vader van Dax) een game van maarliefst 180 pins. Daar kan menig bowler nog wat van leren.

 

Het was ons duidelijk dat het toch nog te makkelijk was. De scores waren zowel bij de ouders als bij onze jeugdleden goed. Dus deden wij als Jeugdcomissie er nog een schepje bovenop. Nu iedereen begrijpt hoe het spelletje werkt en geoefend is om die perfecte strike bal de baan op te werpen gaan we proberen om zo min mogelijk pins te gooien. Dan zal je denken oh dat is makkelijk. Maar dat is niet zo aangezien iedere gootbal een strike/ spare op leverde. Het beste resultaat kon je dus bereiken door 1 pin om te gooien en de tweede worp door hetzelfde gat te gooien. In de meest ideale situatie zou je dus een game van 10 pins gooien. Voor sommige spelers was dit heel lastig. Toch waren er een paar uitblinkers en toevallig of misschien ook niet, kwamen ze uit hetzelfde gezin. Erik en Celina van Glabbeek wisten het minste te gooien. Erik met een game van 82 en Celina met een game van 106. Ook Remy (Ook van Glabbeek) deed dit niet onverdienstelijk en gooide een game van 102. Helaas voor hem ging de prijs toch naar zijn zusje aangezien we ook nog met handicap werkte.

 

Nu we allemaal geoefende bowlers zijn beginnen we aan de alles bepalende game. De game waar het allemaal om draait. Wie komen er in het bezit van de wisselbeker & mogen zich een jaar lang het zottenkoppel van BVVeldhoven noemen. Deze game spelen de jeugdleden samen met een van hun ouders op de baan. En om nog een variant aan het spel toe te voegen spelen we deze game in Baker format. Dit betekend dat de spelers om en om een frame gooien. De ouders mochten beginnen waarnaar de jeugdleden het volgende frame zouden gaan gooien. Titelverdediger Dax die in 2016 samen met zijn moeder de wisselbeker wist te bemachtigen deed ook dit jaar weer een serieuze poging. Ditmaal met zijn vader. Ze kwamen uit op 136 pins. Helaas bleek dit niet genoeg voor de eerste plaats want Remy en Erik wisten een totaal van 148 pins op de borden te zetten. Het was tot de laatste bal spannend want Rob en Angelique gooide samen 151 pins. En hiermee is de felbegeerde wisselbeker in het bezit van het Zottenkoppel Rob & Angelique.

Na deze game is de rekenkamer aan de slag gegaan en hebben we de zotten uitslag bekend gemaakt.

Best verkleed Dax Kroom

Laagste game Celina van Glabbeek

Zot 2017 Rick de Lepper

Zottenkoppel 2017 Rob & Angelique van de Wiel

Dit natuurlijk niet voor we de ouders en jeugdleden hebben bedankt voor hun sportieve deelnamen. Wij vonden het wederom een geslaagd toernooi en zetten de traditie graag voort in 2018!

 

 

Carnaval kreeg vandaag nog een staartje!!

Vandaag is in de Flying Bowling ons jaarlijkse zottentoernooi gehouden. Bij dit toernooi spelen we 4 games.

De eerste game gaat het erom wie het laagste kan gooien. Iedere eerste bal in de goot is een strike en iedere tweede bal in de goot is een spare.

Deze game was een echte wedstrijd tussen broer en zus Remy & Celina waarbij Celina uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken.

Na deze zeer spannende ontknoping gingen we vrolijk verder met een 9-tap game. In deze game was het vrij duidelijk wie er de meeste pins omver kon blazen. Rob wist namelijk een game van 220 weg te zetten en deed hierdoor goede zaken voor het algemene zotte klassement.

De derde game speelde we een normale game met moon-light verlichting. Ook bij deze game wist Celina weer goede zaken te doen en met een game van 184 pins wat haar persoonlijke record is kwam ze een heel eind terug voor het algemene zotte klassement.

De laatste game mochten de ouders ook meedoen en samen met een jeugdlid gooien voor de wissel beker van het zottenkoppel. Deze beker ging verassend naar nieuwkomer Dax en zijn moeder Floor. Ze begonnen met 4 dichte frames uit 5 en wisten het daarna goed af te sluiten.

Dax behoorde niet alleen tot het zottenkoppel maar wist ook de prijs voor best verklede bowler te pakken. Als Super Mario!

Het algemene klassement ging alsnog naar Rob waardoor we de volgende uitslag hebben.

Best verklede speler - Dax
Laagste game - Celina
Algemeen zotte klassement - Rob
Zottenkoppel - Dax en Floor

Wij bedanken ouders en jeugdleden wederom voor de gezelligheid tijdens deze editie van het zottentoernooi en hopen jullie volgend seizoen wederom allemaal verkleed te mogen ontvangen.