Surprise toernooi 2017

 

Ook dit jaar liet de sint geen verstek gaan. Want ons jaarlijkse surprise toernooi wilde hij niet overslaan.

Het was allemaal in de Flying Bowling te doen. Om half 7 ging het licht op groen. Al snel rolde de eerste ballen over de baan. Ondanks de discoverlichting bleven er niet veel Pins staan.

Joris ging na de eerste game aan kop. Met een game van 212 versloeg hij de rest van de top. Aangezien game twee nog moest komen was er nog niks verloren. Er waren nog meer kandidaten die Joris de titel nog door de neus konden boren.

Het zou tussen Remy, Rick en Joris gaan. De mannen hadden maar een missie, geen pins laten staan.

Helaas was het in frame twee voor Rick al gedaan. Zijn eerste bal was niet goed en daardoor bleven er twee pins staan.

Zowel Remy als Joris gooide de ene strike na de ander. Daardoor waren ze elkaars grootste tegenstander.

In frame 6 hield het ook voor Joris op. Hierdoor ging nu Remy aan kop. Hij gooide alles om tot frame negen. Toen zaten er een paar pins tegen. Remy gooide een zeven. Hierdoor bleven de kansen van Joris en Rick in leven.

Met Remy en Joris op 247 en Rick op 250 pins was alles nog mogelijk in frame tien. De drie moesten het beste van zichzelf laten zien.

Remy’s strike en spare waren niet genoeg blijkbaar. Zowel Joris als Rick waren pas naar drie strikes klaar.

Hierdoor zat het dicht bij elkaar. Na het tellen van de rekenkamer was de uitslag dan toch eindelijk daar.

1- Rick 280
2- Joris 277
3- Remy 267
4- Rob 236
5- Damian 211
6- Dax 191
7- Luuk 142

Op volgorde van deze lijst mochten de spelers de surprises open maken. Het was aan Luuk om als eerste zijn surprise te kraken. Het uitpakken ging erg snel. Tot we bij Rob kwamen want zijn surprise was een hel. Met 12 schroeven zat alles goed vast. Gelukkig toverde Remy nog een schroevendraaier uit de kast. Een half uur later was de surprise dan toch open. Hij heeft er wel flink voor moeten slopen. Het was vooral erg gezellig deze keer. Als het aan ons ligt volgend jaar weer?

 

 

 

Suprise Toernooi 2016

 


Woensdag 30 november was het tijd voor ons jaarlijkse surprise toernooi. Iedereen knutselde mooie surprises met confetti en andere rotzooi.
Om half zeven rolde de bowling ballen over de baan. Aangezien het 9-tap was bleven er nauwelijks pins staan.
Rob stond na game 1 aan de top van de lijst. Met 177 pins werden er steeds meer pins van de andere jeugdleden vereist.
Aan dat verzoek gaf Remy gehoor. Hij gooide met 213 pins vanavond het record.
Ook Rick heeft het licht gezien. Met een score van 189 in frame 10!
Maar het ging niet alleen uit over de beste game. Nee vanavond was het een toernooi over het beste frame. We telde de beste frames uit game 1 & 2 bij elkaar op. En hoe kon het ook anders Rob stond weer aan kop.
Met 249 pins stond hij bovenaan. Remy moest met 242 pins de eerste plaats aan hem voorbij laten gaan. Ook om plaats drie was de strijd nog niet gestreden. Het ging erom wat Rick en Damian in het tiende frame deden. Uiteindelijk trok Rick aan het langste eind. Want met 199 eindigde hij boven de 198 van Damian schijnt.

De volledige uitslag volgt hieronder. Daarna begon pas echt het gedonder.
Rob - 249
Remy - 242
Rick - 199
Damian - 198
Celina - 174
Joris - 170
Dax - 166
Mike - 165
Met deze volgorde begonnen we met uitpakken. Als eerste mocht Mike z'n surprise pakken. En zo gingen we de lijst af naar boven. Wat een mooie surprises niet te geloven.
Aan het einde van dit verhaal ging Rob met zijn surprise aan de haal. Hij las het gedichtje voor. Daarna lag de confetti door het gehele Flying Bowling decor!
Kortom het was weer heel gezellig. Tot volgend jaar zegt de piet heel stellig.