Kampioenen regio Zuid – Dax Kroom, Stef Smolders, Sven Uijens, Jordy Smolders & Ramon Hoeks

Jeugdspelers van Bowling Vereniging Veldhoven zijn de baas in Sittard en kronen zich tot regionaal kampioen.

Afgelopen zaterdag werd de finaledag van de Regionale Jeugd trioleague gebowld in Sittard. Op deze finaledag namen teams van ’s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven, Sittard en Veldhoven het voor de laatste keer tegen elkaar op. Het Veldhovense team begon de dag als koplopen maar stond in punten gelijk met Breda. Het zou dus een spannende finaledag worden.

Zowel Breda als Veldhoven wisten hun eerste wedstrijd te winnen waarna ze in een rechtstreekse confrontatie het tegen elkaar op mochten nemen. Veldhoven trok hierbij aan het langste eind en mocht twee punten bijschrijven aan het puntentotaal. De tweede wedstrijd tegen Breda waren de rollen omgedraaid en wist Breda de punten te pakken.

De laatste game van de speeldag namen alle teams het tegen elkaar op. Het team met de hoogste score zou zes punten mogen bijschrijven en ieder lagere plek zou telkens een punt minder opleveren. Bij een gelijke stand dus enorm spannend!

Het Veldhovense viertal bestaande uit Dax Kroom, Stef Smolders, Jordy Smolders en Sven Uijens wist Breda in de laatste game achter zich te laten en kroonde zich daarmee tot kampioen van de regio. Op 11 juni speelt het kampioensteam de landelijke finale. Ondertussen spijkeren we elke woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur de bowling skills nog verder bij om op de landelijke finale dag goed voor de dag te komen. Wil jij de kampioenen een keer in actie zien komen? Dan ben je altijd op woensdag welkom Wil je graag een keer proef komen draaien meld je dan even aan via jeugd@bvveldhoven.nl of via onze website www.bvveldhoven.nl en dan leren we ook jou graag hoe je een perfecte strike kunt gooien.