Vind jij bowlen leuk? Misschien is bowlen als sport, dan iets voor jou!

 

Competitie/ Training 

Training De jeugd speelt gedurende het seizoen op 30 woensdagmiddagen één uur. Tijdens dit uur worden 2 zaken gecombineerd: De eerste 3 games die gegooid worden, tellen qua punten mee voor de z.g.n. huiscompetitie. Dit is een competitie tussen de verschillende jeugdleden binnen onze vereniging. Normaal gezien is er na het gooien van deze 3 games nog voldoende tijd (lees half uur) over om trainingsvormen met de spelers door te nemen. We kiezen er bewust voor om dit NIET tijdens de eerste 3 games te doen, omdat de scores ook van belang zijn voor de NBF.

 

League

Als er voldoende jeugdspelers zijn zullen we onze jeugd inschrijven voor één of meer teams van de Nationale Trio League. Dit kunt u zien als een extra competitie die in het weekend gespeeld wordt. In een trioleague speelt men 3 tegen 3 en mogen/moeten er per team 2 reserves ingeschreven worden.

Aangezien het aantal jeugdleden de afgelopen jaren niet voldoende was voor een afvaardiging, hebben we dit nu al enkele seizoenen noodgedwongen moeten laten varen. Inmiddels begint het jeugdbestand op het peil te komen dat wij kunnen overwegen een team af te vaardigen. Daar er (ook als men niet komt opdagen) moet betalen voor iedere speelronde, moeten we hiervoor een gedegen afweging maken.

 

Financieel:

Contributie:
De jaarlijkse contributie is opgebouwd uit 2 delen, één deel contributie voor onze verenging en één deel voor het lidmaatschap van de Nationale Bowling Federatie (NBF). Het verenigingsdeel bedraagt € 2,30 per jaar, het NBF deel bedraagt € 31,-.

Baanhuur:
De kosten voor het wekelijkse uur gooien op woensdagmiddag zijn € 225,00 per seizoen (30 x €7,50) deze kosten kunnen in 3 termijnen betaald worden. Ter referentie wijs ik u erop dat senioren € 8,50 betalen voor een avond waarop 3 games gegooid worden, slechts door de goedheid van onze sponsoren kunnen wij de jeugd dit gereduceerde tarief aanbieden.

League:
Indien een afvaardiging naar de Trio-league wordt gezonden, word de leden een eigen bijdrage van € 5,00 gevraagd per wedstrijddag, deze worden alleen betaald als de speler meespeelt. Ook dit bedrag is relatief laag met dank aan onze jeugd-sponsoren.

Binnen ons eigen bowlinghuis is er geen bezwaar als men gebruik maakt van de schoenen en ballen ‘van het huis’, er zijn bowlinghuizen die hier wél een kleine bijdrage voor vragen.